Mësimdhënia e matematikës nëpërmjet problemeve klasike

Shaska, Bedri and Shaska, Tanush (2016) Mësimdhënia e matematikës nëpërmjet problemeve klasike. Albanian J. Math., 10. pp. 47-80. ISSN 1930-1235

[img]
Preview
Text
2016-5.pdf - Published Version

Download (905kB) | Preview

Abstract

Në këtë artikull ne trajtojmë se si mësimdhënia e matematikës në shkollat 9-vjeçare dhe të mesme mund të përmirësohet në mënyrë të ndjeshme kur motivimi i koncepteve dhe ideve bëhet nëpërmjet problemeve klasike dhe historisë së matematikës. Kjo përmirëson intuitën e studentëve, zgjon kuriozitetin e tyre, shmang mësimin përmendësh të formulave të panevojshme, dhe i vendos konceptet në këndvështrimin e duhur historik. Ne ilustrojmë me disa probleme si diagonalizimi i formave kuadratike, integralet eliptike, dallorin e polinomeve me gradë të lartë, dhe disa ndërtime gjeometrike.

Item Type: Article
Subjects: Q Science >
Divisions: Engineering, Science and Mathematics > Mathematics
Depositing User: Tanush Shaska
Date Deposited: 07 Dec 2017 00:32
Last Modified: 17 Feb 2018 12:33
URI: http://repo.risat.org/id/eprint/269

Actions (login required)

View Item View Item